Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας κανόνισε τις συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κομισιόν και τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ.

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να συναντηθεί στις Βρυξέλλες, στις 09:00 (τοπική ώρα), με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με βασικό θέμα (αυτό θα θέσει η ελληνική πλευρά τουλάχιστον…) τον τρόπο αξιοποίησης από την Ελλάδα των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Το ραντεβού επιβεβαίωσαν «κύκλοι» προσκείμενοι στον πρόεδρο της Κομισιόν, αν νωρίτερα, οι ίδιοι κύκλοι ήθελαν το ραντεβού να πραγματοποιείται εντός των δύο επομένων εβδομάδων, χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί ημερομηνία και ώρα.

Την Πέμπτη, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στη γαλλική πρωτεύουσα, το Παρίσι, όπου θα μιλήσει στον ΟΟΣΑ, ενώ θα συναντηθεί και με τον επικεφαλής, Μεξικανό Άνχελ Γκουρία.

Στην ομιλία επίκεντρο θα είναι πάλι οι μεταρρυθμίσεις που επιθυμεί η κυβέρνηση να υλοποιήσει για να βελτιωθεί η λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: