Έκανε πίσω ο αρχιπράκτορας Χακάν Φιντάν και επιστρέφει στη ΜΙΤ




Ως βήμα εκτόνωσης της έντασης στο εσωτερικό του κυβερνώντος Ισλαμιστικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) θα πρέπει να εκληφθεί η απόφαση του διοικητή της διαβόητης τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, Δρ. Χακάν Φιντάν, να αποσύρει την υποψηφιότητά του ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου και να επιστρέψει στην ηγεσία της υπηρεσίας, όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος.

Την ανακοίνωση έκανε χθες αξιωματούχος στο γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η απόσυρση σημειώνεται μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της υποψηφιότητας αυτής, οι οποίες είχαν ερμηνευθεί ως μια ένδειξη προστριβών ανάμεσα στον Ερντογάν και τον πρωθυπουργό του, τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Ο Χακάν Φιντάν υπέβαλε σχετικό αίτημα και εξέφρασε την επιθυμία του να αποσυρθεί. Ο Νταβούτογλου συζήτησε για το ζήτημα αυτό με τον Ερντογάν και ενέκρινε την απόσυρση» της υποψηφιότητας αυτής, είπε ο αξιωματούχος στο γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: