WSJ: Το αίτημα της Ελλάδας θα αποτελέσει τη βάση γεφύρωσης των διαφορών της με την Ευρωζώνη




Η Ελλάδα και οι πιστωτές της από την Ευρωζώνη θα πρέπει να εργασθούν για να γεφυρώσουν τις διαφορές τους όσον αφορά τους όρους της παράτασης του προγράμματος στήριξης, δήλωσαν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης μετά την υποβολή του σχετικού αιτήματος από την Αθήνα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ συγκάλεσε για αύριο το συμβούλιο Eurogroup στις Βρυξέλλες, ενώ αξιωματούχοι ήλπιζαν ότι το θέμα θα αντιμετωπιζόταν με μία τηλεδιάσκεψη, υποδηλώνει ότι οι διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της παραμένουν σημαντικές, σημειώνει ωστόσο το δημοσίευμα.

Το ελληνικό αίτημα προτείνει να «προχωρήσουμε από κοινού σε μία επιτυχή ολοκλήρωση της παρούσας συμφωνίας», δήλωσε αξιωματούχος της Ευρωζώνης που το έχει δει, προσθέτοντας ότι «δεν είναι πολύ κακό για αρχή». Ωστόσο, το αίτημα αφήνει «ακόμη κάποια απόσταση» μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, δήλωσε άλλος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

Η Γερμανία και οι άλλες πιο σκληρές χώρες – μέλη της Ευρωζώνης θα θέλουν πιθανόν, σημειώνει το δημοσίευμα, περισσότερες λεπτομέρειες από τη νέα ελληνική κυβέρνηση, προτού συμφωνήσουν για την παράταση του προγράμματος. Για παράδειγμα, η επιστολή δεν αναφέρει ποιος θα είναι ο στόχος της Ελλάδα όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015, δήλωσε αξιωματούχος.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: