Ολοταχώς προς έκτακτο Eurogroup, αύριο στις 4 το απόγευμα, οδεύουμε πλέον, καθώς στις 11 ώρα Ελλάδος, ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού οργάνου, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ανακοίνωσε μέσω Twitter, ότι το παρέλαβε από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Το αίτημα αφορά εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, ώστε να δοθεί χρόνος στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους να καρποφορήσουν, επαναφέροντας την ηρεμία στην Ευρωζώνη…

Μη κατονομαζόμενη πηγή του Συμβουλίου Υπουργών την οποία επικαλούνται σχετικά δημοσιεύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναφέρουν ότι αύριο το απόγευμα θα συνεδριάσει στις Βρυξέλλες το Eurogroup, για να εξετάσει το ελληνικό αίτημα.

Κατά συνέπεια, σήμερα θα πρέπει να συγκληθεί εκτάκτως το EuroWorkingGroup που προετοιμάζει τη συνεδρίαση του Eurogroup, το οποίο αρχικά φερόταν πιθανό να πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης. Η σημασία του θέματος και η κρισιμότητα της κατάστασης όμως, οδήγησε στην απόφαση να μαζευτούν οι συμμετέχοντες στις Βρυξέλλες.

Όπως είχε ανακοινώσει ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας σε δημοσιογράφους χθες το βράδυ, το αίτημα της Ελλάδας θα είναι διατυπωμένο κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να ικανοποιεί και τις δυο πλευρές.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: