Παππάς: «Έχουν γίνει οι απαραίτητες προσπάθειες για να είναι ευτυχής η κατάληξη»




Aισιόδοξος για θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους, εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real.

«Νομίζω ότι θα βρεθεί λύση. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι» τόνισε ο κ. Παππάς, ενώ στο ερώτημα αν οι διατυπώσεις στο κείμενο του αιτήματος προέκυψαν από διαπραγμάτευση με τους εταίρους ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε: «Τυπικά και διπλωματικά δεν μου επιτρέπεται να το πω αυτό. Θα πω μόνο ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες προσπάθειες για να είναι ευτυχής η κατάληξη και να προχωρήσουν τα πράγματα, διότι αυτό είναι προς το συμφέρον όλων μας».

«Ο ελληνικός λαός μπορεί να είναι βέβαιος ότι η επιστολή αυτή λέει αλήθειες, δεν λέει μισόλογα, χρησιμοποιεί τη γλώσσα όπως πρέπει και δεν υπαναχωρεί από τις ελληνικές θέσεις. Ζητεί την παράταση της δανειακής σύμβασης ακριβώς για να βρούμε τη μετάβαση από τη μνημονιακή εποχή στην εποχή όπου το ελληνικό πρόγραμμα θα είναι ένα πρόγραμμα για την κοινωνική συνοχή, την ανάπτυξη και την απασχόληση» τόνισε ο κ. Παππάς.

Ακόμη ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε, μεταξύ άλλων: «…Το ζήτημα είναι αμιγώς πολιτικό. Η γερμανική ηγεσία προσπαθεί να εξηγήσει στον γερμανικό λαό τι συμβαίνει και η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε στο πλαίσιο των κοινά συμφωνημένων κανόνων ,ακόμα και όταν δεν συμφωνούμε με αυτούς, όπως το σύμφωνο σταθερότητας. Άρα, έχουν δείξει οι πρώτες ημέρες και εβδομάδες ότι η ελληνική κυβέρνηση κινείται χωρίς έπαρση, με σθένος, χωρίς φωνές και κραυγές, αλλά με αποφασιστικότητα, με τεκμηρίωση, με πίστη στις δυνάμεις της, οι οποίες δεν είναι άλλες από τη λαϊκή υποστήριξη».

Ανδ. Παν., ΑΠΕ-ΜΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: