Πόλεμος και στο Διαδίκτυο: Ο Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός άλωσε τα e-mail των Τούρκων




Χάκερς μιας συριακής ομάδας με το όνομα Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός (ΣΗΣ) «χάκαραν» εκατοντάδες λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μελών της τουρκικής κυβέρνησης.

Οι Σύριοι χάκερς δημοσιοποίησαν 967 λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) Τούρκων τους οποίους υπέκλεπταν, από το 2009 έως το 2012. Ανάμεσα στους λογαριασμούς, ξεχωρίζουν αυτοί Τούρκων υπουργών, διπλωματών, υψηλόβαθμων κρατικών αξιωματούχων, αλλά και αντίστοιχοι από την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τον Αραβικό Σύνδεσμο.

«Υποκλέψαμε τους λογαριασμούς πριν δύο χρόνια αλλά αποφασίσαμε να μην δημοσιεύσουμε τα προϊόντα των υποκλοπών αμέσως, ώστε να είμαστε σίγουροι πως η τουρκική κυβέρνηση δεν θα προσπαθούσε να συγκαλύψει την εμπλοκή της στην Συρία, αμέσως», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ΣΗΣ, σε Τούρκο δημοσιογράφο.

Ο ΣΗΣ δηλώνει πως μάχεται κατά της συνομωσίας που αποσκοπεί στην καταστροφή της Συρίας και πως τα e-mails αποδεικνύουν περίτρανα την τουρκική εμπλοκή. Η ομάδα πάντως υποστηρίζει πως δεν σχετίζεται με το καθεστώς Άσαντ. «Ενεργούμε ανεξάρτητα και έχουμε σημαντική υποστήριξη στα κοινωνικά δίκτυα. Φιλοξενούμαστε, αυτή την στιγμή, σε ξένους servers», αναφέρουν.

Ο ΣΗΣ υπέκλεψε μηνύματα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, του πρωθυπουργικού γραφείου, της Προεδρίας, εταιριών της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας και άλλων. «Ελπίζουμε οι Σαουδάραβες να δώσουν λόγο για τα όπλα που έστειλαν στην Συρία, τα οποία χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες. Όλες οι διασυνδέσεις αποκαλύπτονται μέσω των διαρροών αυτών. Ο Αραβικός Σύνδεσμος αποδεικνύεται ένα τσίρκο», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΣΗΣ.

Όσον αφορά την Τουρκία ο ΣΗΣ δηλώνει πως έχει «θησαυρούς» στα χέρια του, τους οποίους θα αρχίσει σύντομα να δημοσιοποιεί. Η ομάδα υποστηρίζει πως έχει εισχωρήσει στον λογαριασμό στο Twitter Αμερικανού προέδρου και στον λογαριασμό στο Facebook του Νικολά Σαρκοζί.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: