Συνάντηση μεταξύ της Κριστίν Λαγκάρντ, του Γερούν Ντάισελμπλουμ, του Γιάνη Βαρουφάκη και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα πραγματοποιηθεί την ώρα που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει η συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία έχει μετατεθεί για τις 17.30 …εκτός απροόπτου πάλι.

Την ανακοίνωση για την εξέλιξη έκανε ο πρόεδρος του Eurogroup μέσω της συνήθους πρακτικής, της ανάρτησης δηλαδή στον ιστοχώρο κοινωνική δικτύωσης Twitter.

Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι ΔΝΤ και Γερμανοί έχουν καταλήξει σε κάποιες «σκέψεις» και θα επιχειρήσουν να «εξηγήσουν» στον Γιάνη Βαρουφάκη, ποια κατά τη γνώμη τους είναι τα περιθώρια κινήσεων, ώστε να μην υπάρξει ρήξη.

Η ελληνική πλευρά εκφράζει πάντως ικανοποίηση για τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις στο EuroWorking Group, θεωρώντας ότι πήγε καλύτερα από όσα είχε μέχρι στιγμής συνηθίσει η Ελλάδα στα ευρωπαϊκά όργανα, καθώς η Ελλάδα δεν βρέθηκε στριμωγμένη στη γωνία, υπό την έννοια ότι υπήρξαν χώρες που την υποστήριξαν.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχουν καλυφθεί τα 4/5 της διαδρομής και με βάση αυτό μεταφέρει την αισιόδοξη εκτίμηση περί καταλήξεως σε συμφωνία μέχρι το βράδυ. Ταυτόχρονα όμως, παράλληλα με την επιθυμία της για συμβιβασμό, μεταδίδει μήνυμα, ότι θα αψηφήσει τις υπερβολικές πιέσεις: «Αν μας πιέσουν, δεν θα υποχωρήσουμε».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: