Σταθερός στη γραμμή που έχει χαράξει από την πρώτη στιγμή, να θεωρεί δηλαδή τις συναντήσεις που πραγματοποιεί στο εξωτερικό με τους εταίρους και δανειστές ως «business as usual», απορρίπτοντας τις αναφορές που μιλούν για σύγκρουση και ανταπαντώντας ότι πρόκειται για διαβούλευση στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικογένειας, παραμένει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Καμία σύγκρουση. Συζήτηση και διαβούλευση όπως κάνουμε πάντα στην ευρωπαϊκή οικογένεια», είπε το πρωί προσερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών ο Γ. Βαρουφάκης για τις συναντήσεις που επίκεινται μέσα στην εβδομάδα.

Νωρίτερα, αναχώρησαν από την Ελλάδα για τις Βρυξέλλες ο Τ. Βίζερ και ο Ν. Κοστέλο (πηγές αναφέρουν ότι έφυγαν από τη χώρα χθες το βράδυ) μετά από το ταξίδι αστραπή που πραγματοποίησαν για συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, μια συνάντηση που ξεκίνησε την αντίστροφη μέτρηση για το κρίσιμο Eurogroup της Τετάρτης.

Όπως αναφέρει το «ΕΘΝΟΣ» στην ιστοσελίδα του, σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν, η συνάντηση που είχαν με το οικονομικό επιτελείο ο επικεφαλής του Euroworking Group και ο επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα, ήταν σε καλό κλίμα.

Η επίσκεψή τους είχε να κάνει με τις προγραμματικές δηλώσεις και την κοστολόγηση του σχεδίου που προτίθεται να παρουσιάσει η ελληνική πλευρά την Τετάρτη στο Eurogroup.

Οι ίδιες πηγές, ωστόσο, ούτε επιβεβαιώνουν ούτε όμως διαψεύδουν τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία για να γεφυρώσει τις διάφορες μεταξύ της Αθήνας και του Βερολίνου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: