Αισιόδοξος ο Βαρουφάκης για την πρόταση της Ελλάδας




Την αισιοδοξία του για έγκριση της πρότασης της Ελλάδας από το Eurogroup εξέφρασε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με το Πρακτορείο Reuters. Περιορισμένος ο χώρος για ελιγμούς λέει από την πλευρά του ο Γερμανός ομολογός του, Βόλφγκαγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών, στην ομάδα εργασίας του Eurogroup θα υπάρξει μια κατάληξη που θα ικανοποιεί και την ελληνική πλευρά και τον Πρόεδρο του Eurogroup.

«Αν συνεχιστεί σε αυτό το κλίμα, την Πέμπτη θα υπάρξει καλή κατάληξη σε τεχνικό επίπεδο και την Παρασκευή μέσω τηλεδιάσκεψης θα υπάρξει έγκριση της ελληνικής θέσης», είπε.

«Όλες οι ενδείξεις είναι καλές. Στο Euro Working Group θα υπάρξει μια κατάληξη που θα ικανοποιεί και την ελληνική πλευρά και τον πρόεδρο του Eurogroup. Την Παρασκευή πιστεύω ότι η ελληνική πρόταση, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα εγκριθεί στην συνεδρίαση του Eurogroup» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Από την πλευρά του ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε στο πλαίσιο συζήτησης στο Βερολίνο ότι «είναι περιορισμένος ο χώρος για ελιγμούς».

Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για τα χρεωστικά προβλήματα της Ελλάδας τις προσεχείς ημέρες, όλοι πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι υπάρχει μια κοινή ευθύνη για να διατηρηθεί η Ευρώπη σταθερή.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: