Την καταγγελία ότι το υπουργείο Οικονομικών λειτουργεί ως παράρτημα του γραφείου του Αντ. Σαμαρά, κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε ανακοίνωση του υπουργείου με την οποία σχολίαζε ομιλία του Αλ. Τσίπρα σχετικά με τη ρευστότητα των τραπεζών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι το γεγονός πως η ανακοίνωση εκδόθηκε από το υπουργείο, συνιστά πολιτική απρέπεια και προσθέτει ότι το υπουργείο δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει στις εκλογές.

Στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει δύο ερωτήματα προς το υπουργείο Οικονομικών:

1. Ποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες δέχθηκαν εντολές και από ποιον, για να συντάξουν τη σχετική ανακοίνωση;

2. Θα εκδοθεί και ανακοίνωση που απαντά και σχολιάζει τις δηλώσεις προέδρων άλλων κομμάτων και συγκεκριμένα του κ. Σαμαρά; Προφανώς όχι, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «γιατί το Υπουργείο Οικονομικών λειτουργεί ως παράρτημα του Γραφείου του κ. Σαμαρά».

Φαίνεται ότι οι συντάκτες της ανακοίνωσης του υπουργείου Οικονομικών είναι οι ίδιοι που συνέταξαν και το e-mail Χαρδούβελη, αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι για τον λόγο αυτόν δεν μπορούν να αντιληφθούν τη δυναμική της πραγματικής διαπραγμάτευσης μέσα από την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει τις δανειακές ανάγκες της χώρας.

Ως προς τη ρευστότητα των τραπεζών, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι κακώς το υπ. Οικονομικών επαναφέρει το θέμα της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, καθώς μόλις χθες η Τράπεζα της Ελλάδας διαβεβαίωσε επίσημα ότι «η κατάσταση βρίσκεται υπό απόλυτο έλεγχο». Επιπλέον, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ντράγκι είναι υπεύθυνος για τις μεγάλες συστημικές τράπεζες. Θα ήταν παράλογο και θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα στην Τραπεζική Ένωση στα πρώτα της βήματα, να δημιουργήσει προβλήματα σε τράπεζες που εποπτεύει, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: