Σύγκρουση με ΕΕ, κατεδάφιση των πάντων βλέπει η ΝΔ




«Οι πρώτες ανακοινώσεις του κ. Τσίπρα φανερώνουν την αδυναμία του να καταλάβει το τι ακριβώς πάει να διαχειριστεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Καραγκούνης ανέφερε πως εκείνοι που είχαν εναντιωθεί σε κάθε μεταρρύθμιση, σήμερα, ως υπεύθυνη κυβέρνηση, μιλούν για αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αλλά οι ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς σε κρίσιμους τομείς αποδεικνύουν ότι «αναφέρονται σε ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη επιτευχθεί, γυρίζοντας την Ελλάδα στο παρελθόν».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, η διακοπή κάθε ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, στον ΑΔΜΗΕ, στον ΟΛΠ, στα περιφερειακά αεροδρόμια και η επαναφορά των πλεοναζόντων δημοσίων υπαλλήλων και του ασύλου των αιωνίων φοιτητών, θα οδηγήσουν τη χώρα σε σύγκρουση με τους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά και με την κοινή λογική, όταν τα έσοδα που έχουν προϋπολογιστεί ακυρώνονται.

«Όταν ο κ. Τσίπρας μιλάει για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, αφαιρώντας έσοδα δεκάδων δισ. ευρώ, και ανακοινώνει ταυτόχρονα αντίστοιχου ύψους δαπάνες, έντιμο είναι να ενημερώσει τους πολίτες από ποιος πόρους θα χρηματοδοτήσει το κόστος των εξαγγελιών του, αλλά και τους κινδύνους που ανακύπτουν για την ισότιμη παραμονή της χώρας στο ευρώ», πρόσθεσε ο κ. Καραγκούνης.

Επίσης έκανε λόγο για «εύκολα λόγια» του πρωθυπουργού, «που μπορεί να τα δικαιολογήσει κανείς σε μια νέα κυβέρνηση», αλλά «η κατεδάφιση όσων επιτεύχθηκαν σε μεταρρυθμίσεις και σε δημοσιονομική ισορροπία, καθώς και η αποδυνάμωση της αξιοπιστίας που κέρδισε η χώρα, δεν δικαιολογούνται, ούτε συγχωρούνται».

«Δυστυχώς “το νέο μοντέλο διακυβέρνησης Τσίπρα” φαίνεται ότι θα δικαιώσει τις χειρότερες ανησυχίες μας», κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: