«Κίνημα – Δημοκρατών Σοσιαλιστών» ονομάζεται τελικά ο νέος κομματικός φορέας που ίδρυσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όπως προκύπτει από την κατάθεση της ιδρυτικής δήλωσης του νέου κόμματος στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Έμβλημα του νέου κόμματος είναι ένα ρόδο σε κόκκινο φόντο.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», την ιδρυτική δήλωση υπογράφουν 252 άτομα, μεταξύ των οποίων είναι οι Φίλιππος Πετσάλνικος, Νίκος Παπανδρέου και Μιχάλης Καρχιμάκης.

Στα «αποκαλυπτήρια» του νέου κόμματος το οποίο συγκροτεί, εγκαταλείποντας έπειτα από 40 χρόνια το Κίνημα με ιδρυτή τον πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου, προχωρά σήμερα το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη ο Γιώργος Παπανδρέου.

Όπως αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα του «Έθνους» (ρεπορτάζ: Φώφη Γιωτάκη), παρότι δέχθηκε ουκ ολίγες πιέσεις από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ να μην κάνει το «μοιραίο βήμα» που αφορά τη διάσπαση του άλλοτε κραταιού κόμματος, ο πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε -παίζοντας εμφανώς με τους συμβολισμούς- να ανακοινώσει σήμερα, 3 του Γενάρη (κατά το «3 του Σεπτέμβρη») τη διακήρυξη, το όνομα και το σύμβολο του νέου κόμματος.

Εγκυρότατες πληροφορίες αναφέρουν, ότι σε αυτήν την απόφαση προσανατολιζόταν εδώ και μήνες και ότι η πρόσφατη εκδήλωση στο Ζάππειο, την 1η Σεπτεμβρίου (με τα θλιβερά επεισόδια εναντίον του Ευ. Βενιζέλου από μια μικρή ομάδα οπαδών) ήταν το πρώτο «δείγμα γραφής».

Το γυαλί άλλωστε είχε ήδη ραγίσει – οι σχέσεις του πρώην και του νυν αρχηγού του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζονταν από στελέχη σχεδόν… ανύπαρκτες και όλοι στοιχημάτιζαν ότι αργά ή γρήγορα ο Γιώργος Παπανδρέου θα επέλεγε διαφορετικό δρόμο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: