Ποιον να πιστέψεις; Το αλαλούμ και μια ιστορία που δεν είναι άσπρο-μαύρο




Του Κώστα Βενιζέλου

Τι να πιστέψει κανείς, ποιος να πιστωθεί ότι «έχει δίκαιο»; Τι να λάβουμε υπόψη, το προεδρικό ξέσπασμα, τους κεραυνούς που έστελνε προς την πλευρά της Κεντρικής Διοικήτριας την περασμένη Παρασκευή ή την ήπια διαχείριση του θέματος από τον υπουργό Οικονομικών χθες; Ποιος έλεγξε και ποιος άλλαξε το συμβόλαιο που υπέγραψε προ εξαμήνου η κ. Γιωρκάτζη; Σε ποια βάση έγινε η αύξηση του μισθού της;

Όταν είδαν το φως της δημοσιότητας όσα αφορούσαν στη σύγκρουση συμφερόντων με την εμπλοκή συγγενικού της προσώπου σε υποθέσεις Βγενόπουλου, που βρίσκονται ενώπιον της δικαιοσύνης, υπήρξε κάποια επαφή για διευκρινίσεις; Τι εννοεί η Κεντρική Διοικήτρια με όσα αναφέρει για συμφέροντα και ποιους θεωρεί ότι κρύβονται πίσω «από τις επιθέσεις που δέχεται»;

Όλα αυτά δεν αναζητούν κατά ανάγκη απαντήσεις καθώς κάποια είναι ξεκάθαρα. Αφορούν στην κοινή λογική. Και εκεί που υπάρχει ασυμβίβαστο και αλλού, που διαδραματίζονται τα μεγάλα παρασκήνια. Τίθενται, όμως, τα ερωτήματα για να επιβεβαιωθεί η εικόνα αλαλούμ που επικρατεί. Για να δοθεί η εικόνα των στρεβλώσεων και των υπόγειων συνεννοήσεων, που φαίνεται να εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη και σήμερα, μετά και την οικονομική καταστροφή. Αυτή η υπόθεση που απασχολεί τα τελευταία 24ωρα την κοινή γνώμη και το ανακυκλούμενο πολιτικό σύστημα, δεν είναι άσπρο-μαύρο. Έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από όσα δημοσίως λέγονται από διάφορους.

Το θέμα, είτε ξεκαθαρίσει είτε όχι, επιβεβαιώνει ότι στη μεγάλη εικόνα θριαμβεύει η υποκρισία. Οι πλείστοι από αυτούς που φωνάζουν σήμερα και καλώς εφόσον υπάρχει θέμα, αποφεύγουν να κοιταχτούν στον καθρέφτη, γιατί θα δουν κατάφατσα τη διαπλοκή.

Στην Κύπρο, παρά το γεγονός ότι η κοινωνία κάτω από την κρίση που βιώνει ζητά διαφάνεια και τούτο σε μεγάλο βαθμό επιτυγχάνεται, οι στρεβλώσεις βασιλεύουν. Υπάρχει μια ελίτ, κρατική και μη, που συνεχίζει την ίδια πορεία, αγνοώντας το κοινωνικό γίγνεσθαι. Οι υπόγειες συναλλαγές και τα διαπλεκόμενα δεν σταμάτησαν ούτε την ώρα που η οικονομία έφθασε στον πάτο και τα Γιούρογκρουπ λεηλατούσαν τις καταθέσεις συμπολιτών μας. Είχαν να κερδίσουν ακόμη και από το «πτώμα».

Το θέμα που προέκυψε τις τελευταίες μέρες, δεν μπορεί να «χαθεί» κάτω από «νεότερη ειδησεογραφία» ή ένα σκάνδαλο που θα ξεσπάσει. Το θέμα πρέπει να ξεκαθαρίσει και από τις δύο πλευρές. Και η κυβέρνηση και η Κεντρική Διοικήτρια οφείλουν εξηγήσεις. Και όχι να δοθούν οι εκατέρωθεν εξηγήσεις κατ’ ιδίαν, αλλά δημοσίως.

ΠΗΓΗ: WWW.PHILENEWS.COM

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: