Ο ένας από τους επιβάτες της πτήσης ΜΗ17 που συνετρίβη τον Ιούλιο στην ανατολική Ουκρανία διαπιστώθηκε ότι φορούσε μάσκα οξυγόνου, γεγονός που σημαίνει ότι ορισμένα από τα 298 θύματα είχαν τον χρόνο να αντιληφθούν ότι το αεροσκάφος αντιμετώπιζε πρόβλημα και έπεφτε, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Φρανς Τίμερμανς.

Ο συγκεκριμένος επιβάτης “είχε τον χρόνο να κάνει” την κίνηση και να τραβήξει προς το πρόσωπό του τη μάσκα οξυγόνου, είπε ο Ολλανδός υπουργός μιλώντας σε μια τηλεοπτική εκπομπή, την Pauw, απαντώντας στο σχόλιο του παρουσιαστή που είπε ότι οι τελευταίες στιγμές των θυμάτων δεν ήταν αυτές που άφησε ο Τίμερμανς να εννοηθούν σε μια ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη.

Πριν από μερικούς μήνες, μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Φρανς Τίμερμανς είχε διερωτηθεί και ο ίδιος για το τι μπορεί να ένιωσαν τα θύματα. “Πόσο τραγικές ήταν οι τελευταίες στιγμές της ζωής τους, όταν κατάλαβαν ότι το αεροπλάνο έπεφτε; Έσφιξαν το χέρι αυτών που αγαπούσαν; Κοιτάχτηκαν στα μάτια και αποχαιρετίστηκαν σιωπηλά; Δεν θα το μάθουμε ποτέ”, είπε.

Το Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines συνετρίβη στις 17 Ιουλίου στην ανατολική Ουκρανία, όπου μαίνονταν οι συγκρούσεις μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών και των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας. Το Κίεβο και οι αντάρτες αλληλοκατηγορούνται έκτοτε για την κατάρριψή του.

ΠΗΓΗ: AFP, APE-MPE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: