Το πρόσφατο μήνυμα απο την ακούραστη συναγωνίστρια και φίλη Γιόλα Πακταριάν (Λαρνακιώτισσα της οικ. Γκουλεσεριάν) του American Hellenic Institute δεν ηταν ευχάριστο. Έφυγε ακόμη ένας φίλος και αγωνιστής του ελληνισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Τim Maniatis.

O Tίμ υπήρξε ηγέτης και καθοδήγησε για χρόνια το Γραφείο της μεγαλύτερης και αρχαιότερης ομογενειακής οργάνωσης στις ΗΠΑ, της ΑΧΕΠΑ, στην αμερικανική πρωτεύουσα. Ήταν περισσότερο απο θεσμός στην Ουάσινκτον ο Τίμ. Ακούραστος υποστηρικτής της Κύπρου, του Ελληνισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα και έξω απο την Αμερική, υπήρξε υπολογίσιμος αντίπαλος του Κίσσινγκερ και της άνομης συνομωταξίας του.

Με τον Τίμ συνεργάστηκα, όπως και άλλοι που υπηρετήσαμε στην Ουάσινκτον. Μας ήταν πάντα διαθέσιμος, με καινοτόμες ιδέες, πάντοτε αισιόδοξος, πρόσχαρος και με ανεπτυγμένη την αίσθηση του χιούμορ. Η κηδεία του θα τελεσθεί στόν καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας στην Ουάσιγκτον στις 6 Αυγούστου.

Στη οικογένεια του εκφράζω εκ μέρους και πολλών άλλων που τον γνώρισαν και συνεργάσθηκαν μαζί του τα συλληπητήρια μου. Στο καλό αγαπητέ φίλε και αγωνιστή, Τίμ.

Μάριος Λ. Ευρυβιάδης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: