Φεστιβάλ «Γεύσεις από Ελλάδα» στη Μελβούρνη




Η φετινή ετήσια γιορτή της ελληνικής κουζίνας στη Μελβούρνη περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων με τα πιο δημοφιλή ελληνικά εστιατόρια της πόλης.

Στο τρίτο έτος του, το Φεστιβάλ «Γεύσεις από Ελλάδα» της Μελβούρνης προβάλλει την ελληνική κουζίνα και τις γεύσεις που την καθιστούν τόσο μοναδική και θαυμαστή σε όλο τον κόσμο.

Για τέσσερις εβδομάδες, ορισμένα από τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια της Μελβούρνης θα μοιραστούν τα αγαπημένα τους φαγητά – και μερικά από τα μυστικά της μαγειρικής τους – μέσω ενός προγράμματος ειδικών γευμάτων και εκδηλώσεων, σχεδιασμένα ειδικά για να επιδείξουν τα καλύτερα της ελληνικής κουζίνας από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Η Μελβούρνη φιλοξενεί μερικά από τα πιο δημοφιλή ελληνικά εστιατόρια της Αυστραλίας, τα οποία κυμαίνονται από τα ρομαντικά παραδοσιακά ως την πιο πρόσφατη εμφάνιση του ελληνικού φαγητού του δρόμου. Το φεστιβάλ «Γεύσεις από Ελλάδα» επιχειρεί να «συλλάβει» το πνεύμα αυτού του συνεχώς εξελισσόμενου φαινόμενου, παρουσιάζοντας ένα μείγμα από επαρχιακή κουζίνα, κλασικές γιορτές και σύγχρονη μαγειρική έκφραση.

Φέτος οι επισκέπτες στο «Φεστιβάλ της Λόνστεϊλ» πήραν μία γεύση από το πρόγραμμα «Γεύσεις από Ελλάδα» με το λανσάρισμα ενός pop-up Ουζερί και την Αγορά Τροφίμων. Υπογραμμίζοντας τον εορταστικό χαρακτήρα της ελληνικής φιλοξενίας, το Ουζερί παρουσίασε μεζέδες από το Kalamaki Greek Street Food – παρουσιάζοντας το πνεύμα των ελληνικών νησιών -, ενώ η Aγορά Τροφίμων φιλοξένησε επιδείξεις μαγειρικής, από γνωστές στην ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία μαγείρισσες. Μεταξύ άλλων τις Helena & Vikki (My Kitchen Rules), την Kathy Tsaples (Sweet Greek) και την Spiri Tsintziras (Afternoons in Ithaka).

Στο φετινό πρόγραμμα συμμετέχουν η Maeve O’Meara από το Food Safari’s και η συγγραφέας Βικτώρια Κυριακοπούλου, που θα ξεναγήσουν τους ενδιαφερόμενους στο Οκλι, ολοκληρώνοντας με ένα υπέροχο γεύμα. Όσοι επιθυμούν να ασχοληθούν περισσότερο με την ελληνική κουζίνα, μπορούν ακόμα πάρουν και μαθήματα μαγειρικής της Νίκης Λουκά που καλύπτει τα πάντα, από ελληνικά γλυκά και πίτες ως ελληνικά πιάτα για χορτοφάγους.

Σ. ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗΣ, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: