Ο Μπάρακ Ομπάμα “δείχνει” τον Πούτιν




Ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα απέφυγε να αναφέρει τους δράστες της αεροπορικής τραγωδίας, αλλά αξιωματούχοι της κυβέρνησής του, υπό καθεστώς ανωνυμίας, δεν κρύβουν τα λόγια τους. Σε όλες τις ενημερώσεις που έγιναν, οι αξιωματούχοι τόνισαν ότι ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από εδάφη που ελέγχουν οι φιλορώσοι αντάρτες. Λόγω αυτού θεωρούν τον Βλαντιμίρ Πούτιν ως τον βασικό ύποπτο, διότι –όπως σημειώνουν- με εντολή του έχει μεταφερθεί ο ρωσικός οπλισμός, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων, στους αντάρτες.

Σύμφωνα με τις ενημερώσεις:

Πρώτον: Οπως είπα και πριν, οι Αμερικανοί είναι πεπεισμένοι, και δεν έχουν καμία αμφιβολία, ότι ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την περιοχή που ελέγχουν οι φιλορώσοι αντάρτες. Ισχυρίζονται ότι διαθέτουν υλικό που αποδεικνύει ότι ο πύραυλος Μπουκ, γνωστός και ως ΣΑ 11 βρίσκεται στην κατοχή των ανταρτών και μάλιστα στις δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο όπου κατέπεσε το αεροπλάνο.

Δεύτερον: Οι πρώτες εικόνες από τους αμερικανικούς δορυφόρους δείχνουν το κτύπημα στο αεροπλάνο, δείχνουν την έκρηξη, αλλά δεν έχουν βίντεο με το σημείο της εκτόξευσης του πυραύλου Μπουκ.

Τρίτον, σύμφωνα με τη θεωρία τους, η Ουκρανία δεν είχε κανένα συμφέρον να καταρρίψει το συγκεκριμένο αεροπλάνο, και επίσης δεν έχει και τη δυνατότητα να το πράξει. Με βάση τη θεωρία τους, δεν διαθέτουν πυραύλους, όπως αυτός που χρησιμοποιήθηκε, στη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία ελέγχεται από τους αντάρτες.

Βεβαίως, τέτοιους πυραύλους διαθέτουν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Ομως, οι Αμερικανοί υποστηρίζουν ότι δεν τους χρησιμοποίησαν ποτέ από την έναρξη της κρίσης μέχρι σήμερα.

Οι αξιωματούχοι επιρρίπτουν ευθύνες στον κ. Πούτιν για τη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία. Επιμένουν ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται μόνο επειδή το θέλει ο κ. Πούτιν. Και ισχυρίστηκαν ότι χωρίς την υποστήριξή του, οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας θα κερδίσουν τον πόλεμο μέσα σε μερικές ώρες.

Τέλος να κλείσω με την παρατήρηση αναλυτών, ότι ο κ. Ομπάμα δε μίλησε για κυρώσεις σήμερα. Ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και του πάνε όλα στραβά, από την Ουκρανία και τη Ρωσία μέχρι το Ισραήλ και τη Γάζα, μέχρι το Ιράκ και τη Συρία.

Ουδείς γνωρίζει τί θα πράξει εάν αποδεδειγμένα οι ρωσόφωνοι αντάρτες κατέρριψαν το αεροπλάνο. Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι ήδη απέκλεισε κάθε στρατιωτική ανάμειξη των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΠΗΓΗ: MEGA CHANNEL

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: