«Καθαρό» το πιστόλι του Μαζιώτη




«Καθαρό» είναι το πιστόλι τύπου USB των 9mm, με το οποίο ο Νίκος Μαζιώτης πυροβόλησε πριν πέσει τραυματισμένος και συλληφθεί, χθες, κατά την ένοπλη συμπλοκή στο Μοναστηράκι.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, από τη βαλλιστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προέκυψε ότι το πιστόλι δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν σε οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια. Επίσης, από την έρευνα στους εννέα κάλυκες των 9mm, που περισυλλέχθηκαν από τον τόπο της συμπλοκής, επιβεβαιώνεται και εργαστηριακά ότι οι οκτώ σφαίρες ερίφθησαν από το πιστόλι του Μαζιώτη και μία από πιστόλι αστυνομικού.

Ψάχνουν τα κρησφύγετα του Μαζιώτη – Εφοδοι της ΕΛΑΣ σε διαμερίσματα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτια στο κέντρο της Αθήνας αναζήτηση κρησφύγετων του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος συνελήφθη επεισοδιακά χθες στο Μοναστηράκι και νοσηλεύεται τραυματισμένος στον Ευαγγελισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΘΝΟΥΣ, έχουν γίνει έφοδοι σε διαμερίσματα στα Εξάρχεια, καθώς και σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας.

Σημειώνεται, ότι ο αρχιτρομοκράτης κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα με το όνομα «Μιχάλης Μιχελάκης» με τα οποία έχει αγοραστεί από ιδιώτη το 2013 το αυτοκίνητο ενώ έχει νοικιαστεί και σπίτι. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής ερευνά από το πρωί σπίτι στα Εξάρχεια, ενώ ανάλογες έρευνες αναμένονται και σε άλλες περιοχές της Αττικής. Στόχος των αστυνομικών είναι να βρεθεί η γιάφκα με τον οπλισμό της ομάδας Μαζιώτη, αλλά και η σύντροφός του Πόλα Ρούπα, η οποία έχει κεντρικό ρόλο στην οργάνωση.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε περιοχές κοντά σε σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ, επειδή από μέρες γνώριζαν ότι ο Μαζιώτης χρησιμποιεί τα συγκεκριμένα μέσα για τις μετακινήσεις του.

Εδώ και τουλάχιστον 20 μέρες η Αντιτρομοκρατική είχε στοιχεία για κινήσεις του Μαζιώτη στην Αθήνα και εδικότερα ότι μετακινούνταν με το Μετρο ή τον ηλεκτρικό, γι’ αυτό είχαν στηθεί ομάδες αστυνομικών στους σταθμούς και άλλα σημεία για τον εντοπισμό του.

ΠΗΓΗ: ANA-MPA, ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: