Η Μόσχα προειδοποιεί ότι θα απαντήσει σε ουκρανικά πυρά




Η Ρωσία θα απαντήσει σε περίπτωση που ριφθούν σκοπίμως πυρά από την Ουκρανία στο έδαφός της «καταστρέφοντας το σημείο προέλευσης των πυρών», δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Έχουμε ήδη προειδοποιήσει ότι αν αυτό συνεχιστεί, θα λάβουμε αυστηρά μέτρα. Το λιγότερο, αν είναι ξεκάθαρο ότι αυτό έγινε σκοπίμως είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να καταστρέψουμε το σημείο απ’ όπου προήλθαν τα πυρά», σημείωσε ο Λαβρόφ μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossia 24.

Παρόλα αυτά ο ρώσος υπουργός εκτίμησε επίσης ότι οι οβίδες από την Ουκρανία που έπληξαν τις τελευταίες ημέρες το ρωσικό έδαφος οφείλονται «είτε σε μια όχι και πολύ επαγγελματική δουλειά, είτε σε λάθος, κάτι που συμβαίνει στον πόλεμο».

Μια οβίδα που έπληξε το μικρό ρωσικό χωριό Ντονέτσκ στις 13 Ιουλίου προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου. Η Μόσχα κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις ότι αυτές έριξαν την οβίδα, κάτι που αρνήθηκε το Κίεβο.

«Το συμβάν αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει μια ιδιαίτερα επικίνδυνη κλιμάκωση στην ένταση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, η οποία ενδέχεται να έχει μη αναστρέψιμες συνέπειες, για τις οποίες η Ουκρανία θα φέρει την ευθύνη», είχε δηλώσει τότε ο Λαβρόφ.

ΠΗΓΗ: AFP, APE-MPE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: