Την κατάκτηση του τέταρτου παγκοσμίου κυπέλλου στην ιστορία της Γερμανίας με το γκολ του Γκέτσε στην παράταση που λύτρωσε τα «Πάντσερ» φιλοξενεί στα πρωτοσέλιδά του ο διεθνής Τύπος.

Ξεκινώντας από τη Γερμανία, πανυγηρικά -και απολύτως δικαιολογημένα- τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της χώρας των πρωταθλητών, τα οποία εστιάζουν στον Γκέτσε που το γκολ του χάρισε το πολυπόθητο τρόπαιο στην «Nazionalmannschaft». «Λυτρωτής Γκέτσε – Η Γερμανία είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια», γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung, στην ηλεκτρονική της έκδοση.

«Ο Μάριο Γκέτσε μπήκε ως αλλαγή και έκρινε έναν δυνατό τελικό απέναντι στην Αργεντινή με γκολ στην παράταση», σημειώνει. «Είναι η πρώτη φορά που ευρωπαϊκή ομάδα κατακτά ένα τουρνουά στη Νότια Αμερική», προσθέτει, ενώ δεν παραλείπει να αναφέρει ότι η Αργεντινή εμφανίστηκε δυνατότερη από όσο αρκετοί περίμεναν

«Γκέτσε, θεέ του ποδοσφαίρου! Είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές» αναφέρει στον τίτλο της η Bild, ενώ το περιοδικό Kicker τονίζει: «Παγκόσμιοι πρωταθλητές! Το ονειρικό γκολ του Γκέτσε κρίνει ένα θρίλερ για γερά νεύρα»

«Η Γερμανία Παγκόσμια Πρωταθλήτρια: 1954.1970.1990.2014», είναι ο τίτλος του γερμανικού περιοδικού Spiegel, το οποίο απαριθμεί τα τέσσερα Μουντιάλ που έχει κερδίσει η εθνική ομάδα της Γερμανίας. «Εδώ είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο! Η Γερμανία μετά από ένα θρίλερ στο Ρίο είναι για τέταρτη φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια. Ο Μάριο Γκέτσε το πέτυχε με το δικό του 1-0: Στις καθυστερήσεις ήρθε ο τίτλος- όνειρο», συμπληρώνει.

Σε εξίσου πανηγυρικό τόνο και το περιοδικό Focus: «Η Γερμανία είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια. Ο Μάριο Γκέτσε μας εκτοξεύει στο τέταρτο αστέρι».

Η Suddeutsche Zeitung με τη σειρά της αναφέρει: 1954, 1974, 1990 – αυτός ο αριθμητικός συνδυασμός που είχε “βαλτώσει” για 24 χρόνια, τώρα μπορεί να επεκταθεί. «Το αποτέλεσμα της ακαταμάχητης κομψότητας του Μάριο Γκέτσε ήταν το αποκορύφωμα για την καλύτερη ομάδα τουρνουά», συμπληρώνει η εφημερίδα του Μονάχου.

«Ποτέ μην βάζεις στοίχημα κατά της Γερμανίας» επισημαίνει το CNN. Και προσθέτει: «Σε έναν κόσμο που όλα μπορούν να αλλάξουν τόσο γρήγορα, ίσως είναι καθυσηχαστικό ότι υπάρχει μία σταθερά που παραμένει. Η ομάδα που γκρέμισε το όνειρο της Βραζιλίας στον ημιτελικό κέρδισε το τέταρτο παγκόσμιο πρωτάθλημά της με νίκη 1-0 επί της Αργεντινής. Ο Μάριο Γκέτσε σκόραρε επτά λεπτά πριν λήξει και η παράταση δίνοντας τέλος στην 24χρονη αναμονή της για τη δόξα μέσα στο Μαρακανά του Ρίο ντε Τζανέιρο».

«Η Γερμανία είναι πρωταθλήτρια κόσμου. Ο σούπερ – Μάριο έσπασε την καρδιά του Μέσι με ένα εντυπωσιακό γκολ στο 113ο λεπτό της παράτασης», γράφει η βρετανική Daily Mail, ενώ ο Guardian με έναν πιο χαμηλών τόνων τίτλο σημειώνει: «Η Γερμανία νίκησε την Αργετνινή στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με γκολ του Γκέτσε στις καθυστερήσεις.».

Το βρετανικό δίκτυο BBC με τη σειρά του τονίζει επίσης ότι «Η Γερμανία στέφθηκε για τέταρτη φορά στην ιστορία της παγκόσμια πρωταθλήτρια, μετά το γκολ του Γκέτσε στον έξτρα χρόνο, κερδίζοντας την Αργεντινή στον τελικό του Μουντιάλ».

«Η Αργεντινή με το μεγάλο της αστέρι Λιονέλ Μέσι να μοιάζει υποτονικός παρά το ταλέντο του, δεν μπόρεσε να απαντήσει στη Γερμανία που ξανακέρδισε το κύπελλο 24 χρόνια μετά τον τελικό της Ρώμης, το 1990 όταν είχε νικήσει τότε και πάλι την Αργεντινή. Η επιτυχία αυτή της ομάδας του Γιόαχιμ Λεβ θεωρείται ορόσημο καθώς είναι η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που κερδίζει παγκόσμιο κύπελλο στη Νότια Αμερική», συμπληρώνει.

«Η λαμπρή Γερμανία στέφθηκε ξανά παγκόσμια πρωταθλήτρια» είναι ο τίτλος του Reuters. «Οι Γερμανοί είναι ξανά παγκόσμιοι πρωταθλητές μετά από μία δύσκολη νίκη απέναντι στην Αργεντινή σε έναν πολύ καλό αγώνα και με ένα εξαιρετικό γκολ από τον baby-face Μάριο Γκέτσε, σηκώνοντας το κύπελλο για πρώτη φορά μετά το 1990. Εχοντας την αγωνία των πρόσφατων -απωλειών στο παρα πέντε-, ο θρίαμβος της Γερμανίας εξασφάλισε τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο μετά την επανένωσή της, με 1-0 για γερά νεύρα στο Μαρακανά», προσθέτει το πρακτορείο.

«Και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί» τιτλοφορεί το δικό της δημοσίευμα για τον τελικό η γαλλική Equipe.

«Φιναλίστ στα ημιτελικά το 2006 και το 2010, η Γερμανία φέτος στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια κερδίζοντας με 1-0 στην παράταση την Αργεντινή στον τελικό της Κυριακής στο στάδιο Μαρακανά του Ρίο, χάρη στο γκολ του Γκέτσε στην παράρταση, και γίνεται διάδοχος της Ισπανίας», συμπληρώνει η εφημερίδα.

«Η Γερμανία στον παράδεισο, τέταρτος τίτλος», γράφει η ιταλική Corriere della Sera. «Οι Γερμανοί κέρδισαν μετά από μία σκληρή μάχη με γκολ του Γκέτσε στο 113′, μεγάλη απογοήτευση ο Μέσι που έμοιαζε εξαφανισμένος από τα μέσα του β’ ημιχρόνου», προσθέτει.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ, www.ethnos.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: