Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο Θωμάς Λιακουνάκος




Ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 300.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε, μετά την απολογία του στον ειδικό ανακριτή για θέματα διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη, ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε απιστία στην υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος «Ηλεκτρονικός Πόλεμος».

Η δικογραφία αφορά στην προμήθεια για τον στρατό παρεμβολέων και 11 κέντρων ακροάσεων, από την εταιρεία SONAΚ, συμφερόντων του κατηγορουμένου, έργο που φέρεται να μην ολοκληρώθηκε ποτέ, αν και είχε καταβληθεί προκαταβολή 35 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, της άμεσης συνέργειας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή.

Την εν λόγω σύμβαση είχε ερευνήσει η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, η οποία είχε απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος συνολικά 19 ατόμων, ανάμεσά τους στον κ. Λιακουνάκο, στον πρώην αρχηγό του ΓΕΣ, σε δύο πρώην γενικούς διευθυντές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σε 14 αξιωματικούς του Στρατού που συμμετείχαν σε Επιτροπές αξιολόγησης του ΥΕΘΑ.

Τζ. Βινιεράτου, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: