Πτώση απόδοσης ελληνικών ομολόγων




Στην πτώση της απόδοσης των ελληνικών 30τών ομολόγων μετά τα σενάρια ότι η Ελλάδα θα προβεί σε συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές, προκειμένου να διασφαλίσει την επιτυχή τραπεζική της ανακεφαλαιοποίηση, αναφέρεται μεταξύ άλλων άρθρο των Neal Armstrong και Christos Ziotis στην ηλεκτρονική έκδοση του BLOOMBERG με τίτλο «Greek Yields Drop to 4-Year Low, Stocks Rally Amid Troika Talks».

Συγκεκριμένα, τονίζεται στο δημοσίευμα, η απόδοση των ελληνικών 30ετών ομολόγων μειώθηκε κατά 7% για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2010, καθώς ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος συναντήθηκε με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον Θ. Δρογώση, επικεφαλής του τομέα μετοχών της Pantelakis Securities SA, «βλέπουμε ότι οι μετοχές αντιδρούν στην πτώση της απόδοσης κρατικών ομολόγων και λόγω του σεναρίου για τη διαχείριση των αναγκών ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών». Πρόσθεσε ακόμη ότι «η αναφερόμενη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Gazprom για τη μείωση των τιμών προμήθειας του φυσικού αερίου αποτελεί καλή είδηση για τον ελληνικό βιομηχανικό τομέα».

Η διάρκειας 1½ ώρας συνάντηση του κ. Προβόπουλου και των επιθεωρητών της τρόϊκας έληξε περίπου στις 4:30 τ.ω χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία ως προς το πόσοι κεφαλαιακοί πιστωτές θα χρειαστούν επιπλέον και σύμφωνα με ανώνυμη δήλωση αξιωματούχου της ΕΚΤ, η συνάντηση θα επαναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Σχετικό δημοσίευμα φιλοξενούν και οι FINANCIAL TIMES (“Stocks Join in Europe’s Periphrey Revival”).

http://www.bloomberg.com/news/2014-02-26/greek-yields-drop-to-4-year-low-stocks-rally-amid-troika-talks.html

http://www.ft.com/cms/s/0/d6951eb6-9891-11e3-8503-00144feab7de.html?siteedition=uk

CNBC – ΞΕΧΩΡΙΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΦΕΤΟΣ

Σε σύντομο ρεπορτάζ στο “Global Markets Report” στην ηλεκτρονική έκδοση του CNBC, με τίτλο «Greece continues to gain» (διάρκειας: 2:07΄), ο Simon Hobbs επισημαίνει ότι η Ελλάδα ξεχώρισε από άποψη απόδοσης στα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς παρουσίασε άνοδο της τάξης του 3%, σημειώνοντας την καλύτερη χρηματιστηριακή απόδοση για φέτος.

http://video.cnbc.com/gallery/?video=3000249163&play=1

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: