“Η Ελλάδα βγαίνει από το Μνημόνιο το 2014”, υποστηρίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς




Στο χθεσινό διάγγελμα του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, προς τον ελληνικό λαό αναφέρεται ρεπορτάζ του CNBC που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου υπό τον τίτλο «Greece to exit bailout plan in 2014: Prime Minister», δίνοντας έμφαση στις δηλώσεις του για έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο, το 2014.

«Το 2004 η Ελλάδα θα βγει ξανά στις αγορές και θα αρχίσει να γίνεται μια φυσιολογική χώρα» δήλωσε ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «το νέος έτος το ελληνικό χρέος θα ανακηρυχθεί βιώσιμο, το οποίο σημαίνει ότι δεν θα χρειασθούν πλέον νέα δάνεια και νέα μνημόνια».

Το δημοσίευμα αναφέρεται παράλληλα στην έξοδο της Ιρλανδίας από το Μνημόνιο, παραθέτοντας απόψεις αναλυτών οι οποίοι επισημαίνουν ότι μια παρόμοια έξοδος της Ελλάδας από τα σχέδια διάσωσης θα δημιουργούσε ευνοϊκές προοπτικές για την Ευρωζώνη, η οποία επλήγη τα τελευταία χρόνια από την χρηματοπιστωτική κρίση και την ύφεση.

«Θεωρώ ότι η εικόνα της Ευρώπης για το 2014 είναι καλή» σημείωσε ο Richard Harris, διευθύνων σύμβουλος της Port Shelter Investment Managemen, προς την τηλεόραση του CNBC, προσθέτοντας ότι «το 2013 ήταν η χρονιά όπου οι αγορές πείσθηκαν τελικά ότι το θέμα του χρέους της Ευρωζώνης βρίσκεται υπό έλεγχο.

Μολονότι το θέμα παραμένει στο βάθος, ειδήσεις όπως η έξοδος της Ιρλανδίας από τα προβλήματά της, η έξοδος της Ελλάδας από τα προβλήματά της, είναι θετικές και βοηθούν την Ευρώπη να βαδίσει μπροστά».

http://www.cnbc.com/101302466

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: