Το Οικουμενικό Πατριαρχείο συμβάλλει για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ «Αγιά Σοφιά»




Με την ηθική και συμβολική – οικονομική ευλογία του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα θεμελιωθεί το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στην παρουσίαση των σχεδίων του νέου γηπέδου   ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος, μετέφερε μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, στο οποίο δημοσιοποιείται η απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να καταθέσει το ποσό των 50.000 ευρώ στο λογαριασμό που έχει ανοίξει η εταιρία Δικέφαλος ΑΕ για την κατασκευή του γηπέδου.

Τόσο τα λόγια του Πατριάρχη, όσο και η κίνησή του, συγκίνησαν βαθύτατα όλους όσοι κατέκλυσαν την αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, όπου έγινε η επίσημη παρουσίαση του γηπέδου.

Το νέο γήπεδο θα έχει το όνομα «Αγιά Σοφιά», του συμβόλου της Ορθοδοξίας. 

Ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος που εκπροσώπησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην παρουσίαση χαρακτήρισε ύμνο στον αθλητισμό και τον πολιτισμό το σχεδιασμό για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Η νέα γηπεδική εγκατάσταση εκτός από τα έντονα βυζαντινά στοιχεία που θα ενσωματώνει στην κατασκευή του θα έχει και ισχυρούς συμβολισμούς με τις αλησμόνητες πατρίδες του ελληνισμού, αλλά και την ορθοδοξία.

Καμία από τις 30 θύρες του δεν θα έχει αρίθμηση –εκτός της θύρας 21. Αντιθέτως, όλες θα φέρουν ονόματα πόλεων της Μικράς Ασίας και του Πόντου, ενώ μέσα στους χώρους της «Αγιά Σοφίας» θα χτιστεί και εκκλησία, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά σε ελληνικό γήπεδο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: