Καταδικάστηκε χάκερ που είχε εισβάλει σε ιστοσελίδες κρατών -“Κτύπησε” και την Ελλάδα




Ένας χάκερ από το Σικάγο, ο Τζέρεμι Χάμοντ, οποίος συνδέεται με την οργάνωση Anonymous καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών για ηλεκτρονικές επιθέσεις που διέπραξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες “κτύπησε” διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, εντός και εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως η Ελλάδα, η Βραζιλία, η Τουρκία, η Συρία, η Κολομβία, η Νιγηρία, το Ιράν, η Σλοβενία, το Πακιστάν και άλλες χώρες. Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί, καθώς άλλες πηγές θεωρούν ότι οι τα “κτυπήματα” αυτά έγιναν από μυστικές υπηρεσίες.

Στον Τζέρεμι Χάμοντ, 28 ετών, επιβλήθηκε η ποινή της κάθειρξης μετά την παραδοχή του τον Μάιο ότι “εισέβαλε” στην εταιρεία Strategic Forecasting Inc, ή Stratfor, τον Δεκέμβριο του 2011, σε μια ενέργειά του στην οποία οδηγήθηκε, σύμφωνα με τους δικηγόρους του, λόγω των ανησυχιών του για τον ρόλο των ιδιωτικών εταιρειών στην συγκέντρωση πληροφοριών εντός των ΗΠΑ και στο εξωτερικό.

Jeremy-Hammond-Assange01-16november2013

Η εισαγγελία είχε υποστηρίξει ότι η “εισβολή” του στην Stratfor, η οποία εδρεύει στο Όστιν του Τέξας, είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή των αριθμών 60.000 πιστωτικών καρτών και των στοιχείων 860.000 πελατών, τα οποία αναρτήθηκαν στην συνέχεια στο Διαδίκτυο από την ομάδα του Wikileaks.

ΠΗΓΗ: www.mignatiou.com, Reuters, DPA, AFP, ANA-MPA – Photo by RT

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: