Εικόνα: Σ’ αυτήν την Ελλάδα υποσχέθηκε δωρεάν ασύρματο Wi-Fi, ο Αντώνης Σαμαράς




Της ΕΛΛΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ

Σ’ όποιο δρόμο κι αν περπατήσεις, όπου κι αν αφήσεις το βλέμμα σου ελεύθερο, ότι κι αν ξεφυλλίσεις, μόνο πληγές αντικρίζεις… Λένε πως “ότι επαναλαμβάνεται μας καθορίζει” . Και ναι εδώ και τρία χρόνια,  επαναλαμβάνεται  το ίδιο σκηνικό, με το ίδιο σενάριο  αλλά  με διαφορετικούς  πρωταγωνιστές κάθε φορά.

Κακογραμμένο σενάριο, χωρίς αρχή, μέση και τέλος, από εσάς τους εκλεγμένους, που ποτέ ΔΕΝ μας ρωτήσατε αν θέλουμε να παίξουμε τους ρόλους, που μας επιβάλατε, να ερμηνεύσουμε, χωρίς  δικαίωμα επιλογής… Δώσαμε κύριοι, δώσαμε. Πόσα ποια; Τα χάσαμε!!! Κι όπως πάει το έργο, όλοι  θα τα χάσουμε όλα. Μας τα αρπάξατε όλα  «κοψοχρονιά» που λέει και η λαϊκή ρήση.

Αφήστε που η παρουσία σας, στο γυαλί δε μας αφήνει να ξεχάσουμε τον πόνο μας… Είμαστε υποχρεωμένοι να σας βλέπουμε και να σας ακούμε στα MME να φωνάζετε, να σφάζεστε, μεταξύ σας, να φλυαρείτε, να υπόσχεστε φρούδες ελπίδες, να αυτοαναιρείστε, να κατηγορείτε ο ένας τον άλλον, επιχειρώντας να μετατοπίσετε ευθύνες και λάθη στους προηγούμενους, στους επόμενους και πάει λέγοντας. Πάγια τακτική των μετρίων!!! Γιατί για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ποιος νοήμων και σοβαρός θα ασχοληθεί με τα πολιτικά δρώμενα έτσι όπως τα καταντήσατε. Στο δια ταύτα ποτέ!!! Όλο μέλι, μέλι και από τηγανίτα τίποτα.

Εσείς παίξτε με την τύχη μας, και εμείς (ελπίζω) με τη δική σας σύντομα. Και εκτός όλων των άλλων δεινών που βιώνουμε, βρισκόμαστε πολύ συχνά (έως και καθημερινά) θεατές, «σκηνών»  συνανθρώπων μας, που δεινοπαθούν, υποφέρουν, βρίσκονται σε απόγνωση από όλη αυτή την κατάσταση που οι κυβερνητικές αποφάσεις, τους έχουν επιβάλει.

Σκηνές  που κάποτε παρακολουθούσαμε σε ντοκιμαντέρ, στα  δελτία ειδήσεων, και αφορούσαν ανθρώπους που υπέφεραν, σε άλλες χώρες, σήμερα «ζωντανεύουν» και πάλι και αυτή τη φορά, γίνονται η άγρια και σκληρή, δική μας πραγματικότητα. Αλλά που κατανοείτε εσείς ποια είναι τελικά η δικιά μας πραγματικότητα; Αφού δυστυχώς, ζείτε σε μια άλλη εικονική. Κι εκεί θα παραμείνετε, όπως δείχνει η στασιμότητα των πραγμάτων.

Σε πολλά σχολεία, σε πολλά ελληνικά σπίτια, πολλές τρυφερές κι αγνές υπάρξεις «πληρώνουν» απορημένα, φοβισμένα και νηστικά τα λάθη των «ΜΕΓΑΛΩΝ», που δεν είναι «αμαρτίες» γονέων, στην παρούσα κατάσταση. Λάθη κι αδιαφορία, εσάς των «ΜΕΓΑΛΩΝ και ΤΡΑΝΩΝ», που τελικά είστε πολύ «μικροί», για να τους στερείτε, όλα όσα απαιτούνται,  για να μεγαλώσουν όπως τους αξίζει ώστε να αποτελέσουν, την ελπίδα μας για το μέλλον.

Και για του λόγου, το αληθές, ένα ακόμα δημοτικό σχολείο, αυτή τη φορά στην Κρήτη, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, πως αν δεν γίνει επιτακτικό συσσίτιο, το φαινόμενο “ψάχνω στον κάδο”, θα εξαπλώνεται, ολοένα και περισσότερο… Και όσο «αυτό» θα εξαπλώνεται, οι δικές μας καρδιές θα ραγίζουν και η ψυχή μας θα γεμίζει οργή κι αγανάκτηση, αλλά και πλήρη αδιαφορία και απαξίωση προς όλους εσάς. Μην διερωτάστε για τα γιατί, είν’ αυτονόητα.

Σ΄ αυτήν  την Ελλάδα, που ψάχνει εναγωνίως να βρει το χαμένο της εαυτό, είδε την  ανάκαμψη, την  ανάπτυξη, την ομόνοια, την ομαλότητα και τη  δημοκρατία ο κύριος Αντώνης Σαμαράς… Μάλλον σε μια άλλη χώρα θα αυτοκτόνησαν, 2,5 χιλιάδες άτομα (περίπου) για καθαρά οικονομικούς λόγους. Γιατί στην Ελλάδα του 2013, υπάρχουν αυξημένα έσοδα, μετά από πολλά χρόνια… (ξεχνάει ότι το κράτος χρωστάει πάρα πολλά δισεκατομμύρια ευρώ κι ότι ο λαός οφείλει να τα αποπληρώσει, με τεράστιο οικονομικό και ηθικό κόστος, εντελώς ξαφνικά). Το μοναδικό μας πρόβλημα εδώ, είναι ότι δεν έχουμε δωρεάν wi-fi.. Το πως και το τι θα φάμε, το που θα κοιμηθούμε, το που θα βρούμε δουλειά, το πως θα εξοφλήσουμε τους στοιβαγμένους λογαριασμούς, το έχουμε λύσει… Όλα θα πάνε καλά, και ακόμα καλύτερα. Έτσι κι αλλιώς πια, αυτά, (για όλα όσα «άδικα» διαμαρτυρόμαστε και μας έχουν «τσακίσει»), δεν είναι προβλήματα δικά μας, είναι άλλων…  αυτών που ζουν σε ένα σύμπαν παράλληλο…

Και ναι, γιατί σας κάνει εντύπωση;  Όλα τάχει η Μαριωρή το Wi-Fi, τη μάρανε. Ε ναι αυτό, μας υποσχέθηκε ο κύριος Αντώνης Σαμαράς, στον επίλογο του, μέσα από την εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη, σε μία προσπάθεια του να δώσει «λύση» στους Έλληνες. Περιμέναμε  και εμείς, ανοίξαμε  τ’ αυτιά μας, ν’ ακούσουμε την περιβόητη υπόσχεση, και μείναμε ά – λαλοι.  Όχι ότι μας ενδιέφερε, δηλαδή, αλλά έτσι ρε παιδί μου,  από περιέργεια, από απλό ανθρώπινο ενδιαφέρον γι αυτούς, τους ανθρώπους που ζουν στο άλλο σύμπαν…

Όταν έχεις δουλειά, και πληρώνεσαι κανονικά, δεν έχεις πρόβλημα με το Wi-Fi… Τη λύση στη δίνει και το smartphone που έκανες δώρο στον εαυτό σου… Όταν όμως δεν έχεις δουλειά, ή είσαι ο μοναδικός στο σπίτι που εργάζεσαι (ακόμα), ή δεν έχεις πληρωθεί, το wi-fi σου είναι άχρηστο, γιατί όταν σου κόψουνε το ηλεκτρικό ρεύμα, που  είναι μήνες απλήρωτο, (παρέα με το χαράτσι) ούτε πρόσβαση στον υπολογιστή έχεις, ούτε κινητό, είναι απλό…

Αναρωτιέμαι… Την επόμενη μέρα, που ξύπνησε ο κύριος Σαμαράς, είδε καθόλου τα σχόλια από τα social media (εξερχομένων από το wi-fi);

#ti_na_to_kanw_to_wi-fi_otan_den _exw_na_faei

#eksodos_apo_krisi/anakampsi/anaptiksi/dimokratia_eleutheria/free_wi-fi

#ola_stin_ellada_einai_xai_me_agapi_wi-fi

#o_prwthipourgos_mas_to_paizei_xai_tifla_na_xei_to_wi-fi

#tis_sintakseis_tha_tis_faei_afou_tha_xoume_wi-fi

Μα κύριε Σαμαρά μου, δώσε στο λαό να φάει. ki_ase_to_why_faei.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: www.tsantiri.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: