Το ΔΝΤ αποφασίζει τη Δευτέρα για την εκταμίευση της δόσης του δανείου προς την Κύπρο




Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, ανακοίνωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο θα συνεδριάσει τη Δευτέρα και θα αποφασίσει για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης των δανείων προς την Κύπρο με βάση την πρώτη επιθεώρηση που ολοκληρώθηκε στο τέλος Ιουλίου.

Η δόση του Ταμείου είναι μόνο 86 εκατ ευρώ. Οι Ευρωπαίοι θα δώσουν και αυτοί το δικό τους μερίδιο, γύρω στι 1,5 δισ. ευρώ. Βεβαίως μιλάμε για δανεικά, τα οποία θα πληρώσει ο λαός, o οποίος λόγω των λαθών των πολιτικών και των τραπεζιτών βιώνει μία μεγάλη τραγωδία.

Ο εκπρόσωπος ρωτήθηκε από το Μέγκα Κύπρου εάν η έκθεση του Ταμείου την οποία συνέγραψε η επικεφαλής της Αποστολής Ντέλια Βελσκουλέσκου είναι θετική, όπως διέρρευσε από αρμόδιες πηγές. Ο κ. Τζέρι Ράις είπε ότι δεν θα ήθελε να τοποθετηθεί πριν από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Μέγκα Κύπρου η έκθεση χαρακτηρίζεται ικανοποιητική. Απονέμει εύσημα στην κυβέρνηση, αλλά ζητά και εντατικοποίηση της προσπάθειας.

Οταν μιλούν για εύσημα πρέπει να εξηγήσουμε στους τηλεθεατές ότι αυτά αφορούν την υλοποίηση μέρους του Προγράμματος, όπως έχει υποχρέωση η κυβέρνηση. Αλλά αυτή η υλοποίηση σημαίνει αύξηση της ανεργίας, μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Στο διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να περάσει άνετα η εισήγηση για εκταμίευση της δόσης. Δεν αναμένονται προβλήματα ή γκρίνιες. Αλλά δεν αποκλείεται ο αντιπρόσωπος της Βραζιλίας να ασκήσει κριτική στο Ταμείο για την επιβολή του κουρέματος και την καταστροφή του οικονομικού μοντέλου της Κύπρου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: