Δεν κλείνουμε την ΕΡΤ, δήλωσε ο Σαμαράς




Με σφοδρή επίθεση εναντίον όσων αντιτίθενται στην αναδιοργάνωση της ΕΡΤ, «απάντησε» στο αίτημα των δύο κυβερνητικών εταίρων για σύσκεψη κορυφής και ανοιχτή τη δημόσια τηλεόραση, ο Αντώνης Σαμαράς, γράφει η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ στην ιστοσελίδα της.

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ στο Μέγαρο Μουσικής, ο κ. Σαμαράς επέμεινε στην προώθηση των σχεδιαζόμενων αλλαγών στην ΕΡΤ, απέδωσε τις αντιδράσεις σε συντεχνιακά συμφέροντα και περιέγραψε την Ελλάδα ως «Jurassic Park συμφερόντων».

«Οταν έκλεισαν χιλιάδες ιδιωτικές επιχειρήσεις και εκατοντάδες άνθρωποι έχαναν τις δουλειές τους, δεν υπήρξε τέτοια αντίδραση», είπε

«Φωνάζουν επειδή δεν θέλουν να χάσουν τα προνόμιά τους (…) είναι ένα ξέσπασμα υποκρισίας που έφτασε την Ελλάδα σε αυτό το σημείο, από ένα σύστημα που δεν θέλει να χάσει τα προνόμιά του», πρόσθεσε.

Για το ίδιο θέμα, η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ έγραψε τα εξής:

Σύμβολο αδιαφάνειας και σπατάλης χαρακτήρισε την ΕΡΤ ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ στο Μέγαρο Μουσικής το βράδυ της Τετάρτης.
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν κλείνει τη δημόσια τηλεόραση αλλά κάνει εκείνες τις ενέργειες για τη δημιουργία μιας πραγματικά δημόσιας τηλεόρασης σημειώνοντας πως «τη νέα ραδιοτηλεόραση θα τη δώσουμε στους Έλληνες το ταχύτερο».
Αναφέρθηκε στις πολλές προσπάθειες εξυγίανσης που έγιναν με πιο ήπιο, όπως είπε, τρόπο αλλά «όλες απέτυχαν» γιατί κατά τον Αντώνη Σαμαρά τα προνόμια ήταν τόσο πολύ θεσμοθετημένα που ήταν πρακτικά αδύνατη η οποιαδήποτε αλλαγή.
Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε «στη συντεχνία», που όπως είπε έχει επιβάλλει σιωπή στα μίντια σημειώνοντας ότι τους «τελευταίους μήνες δεν υπήρξε περίπτωση που να έρθει σημαντικός ξένος στη χώρα για να στηρίξει τις προσπάθειες που να μην πέσει επάνω σε “τυχαία” απεργία της ΕΡΤ». «Απεργούσαν κάθε φορά που ήταν κάτι σημαντικό και αισιόδοξο» τόνισε με έμφαση ο πρωθυπουργός.
Φωτογραφία ΕΘΝΟΣ
Πηγές: ΕΘΝΟΣ και ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: