Απολογούνται για τα λάθη αλλά εκφράζουν φόβους για περισσότερους νεκρούς – Καταστράφηκε το σπίτι ελληνικής οικογένειας στην Οκλαχόμα




Οι νεκροί στην Οκλαχόμα είναι 24 μέχρι της στιγμής (μεσημέρι τοπική ώρα), και “αυτό είναι καλό νέο”, όπως είπε η επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας της Οκλαχόμα, η οποία απολογήθηκε για το λάθος αριθμό που έδωσε το γραφείο της. Ανακοίνωσαν χθες επίσημα ότι οι νεκροί ήταν 51, μετά ότι ήταν 91 και σήμερα το πρωί, 24. Βέβαια υπάρχουν αγνοούμενοι, οι αρχές δίνουν ένα αριθμό, αλλά επειδή γίνονται λάθη συνέχεια, ας περιμένουμε την τελική επίσημη ανακοίνωση. Η κυβερνήτης Μαίρη Φάλλιν μίλησε για 237 τραυματίες.

Η επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας πρόσθεσε ότι ο τελικός απολογισμός ίσως αποδειχθεί χειρότερος από αυτόν που έδωσε, επειδή, όπως είπε, μπορεί ακόμη να βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια και άλλες σοροί.

Ο βασικός προβληματισμός, πέρα από τους νεκρούς, τους αγνοουμένους και τους τραυματίες αφορά το θέμα της προειδοποίησης. Ενώ μπορούν να εντοπίζουν τους ανεμοστρόβιλους, αδυνατούν να κάνουν εκτίμηση για τη διαδρομή τους. Είναι το μεγάλο τους πρόβλημα και οι αμερικανικές αρχές έχουν ξοδεύσει εκατομμύρια των εκατομμυρίων για το θέμα αυτό. Ετσι, δυσκολεύονται πάρα πολύ να προειδοποιήσουν τους ανθρώπους.

Θυμάμαι πέρυσι τον Ιούλιο, όταν κτύπησε ανεμοστρόβιλος την Ουάσιγκτον. Ηταν Σάββατο βράδυ, όταν τα πήρε και τα σήκωσε και κυριολεκτώ. Ο ανεμοστρόβιλος κτύπησε στις 10.27 το βράδυ και το sms έφτασε στις 10.31, τέσσερα λεπτά μετά. Λίγα λεπτά πριν άρχισαν να φυσούν δυνατοί αέρηδες, αλλά δεν προμήνυαν το κακό που έγινε.

Χθες, είχαν ενδείξεις από τις 2 το μεσημέρι τοπική ώρα. Αλλά όπως τόνισαν οι αρμόδιοι δεν μπόρεσαν να προβλέψουν το εύρος, την ισχύ και την ώρα του κτυπήματος. Η απουσία προειδοποίησης ήταν και η βασική αιτία για τους θανάτους και τους τραυματισμούς ειδικά των παιδιών στα δύο σχολεία. Τα παιδιά ήταν ηλικίας 4 με 6 ετών. Παιδιά που διασώθηκαν αφηγήθηκαν ότι σώθηκαν μόνο και μόνο επειδή η δασκάλα τα μάζεψε, επεσε από πάνω τους και έμεινε εκεί κρατώντας τα γερά μέχρι που πέρασε το κακό…

Σύμφωνα με τη “Φωνή της Αμερικής” μια ελληνική οικογένεια στην πόλη της Οκλαχόμα έχασε το σπίτι της από τον ισχυρό ανεμοστρόβιλο που χτύπησε την περιοχή χτες το απόγευμα (τοπική ώρα). Σύμφωνα με την Σούζαν Βασιλάκος, κάτοικο της περιοχής που μίλησε στη ΦτΑ, τα μέλη της οικογένειας που επλήγη είναι καλά στην υγεία τους. Η οικογένεια ανήκε στην ενορία του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται σε απόσταση 20 χλμ από την περιοχή που χτύπησε ο ανεμοστρόβιλος. Συνολικά στην ενορία του Αγίου Γεωργίου ανήκουν 124 ελληνικές οικογένειες.

www.megatv.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: