Την ερχόμενη Δευτέρα η απόφαση για Βγενόπουλο και Μπουλούτα




Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου όρισε την επόμενη Δευτέρα για να εκδώσει την απόφαση του κατά πόσο έγινε ορθά η επίδοση του κατηγορητηρίου στους Ανδρέα Βγενόπουλο και Ευθύμιο Μπουλούτα σε σχέση με την ποινική υπόθεση που καταχωρήθηκε στο δικαστήριο Πάφου από τον Σταύρο Μαυρόσαββα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είχε εξαπατηθεί κατά την αγορά αξιογράφων.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου έθεσε σειρά συγκεκριμένων ερωτημάτων προς τους δικηγόρους των κ. Βγενόπουλο και Μπουλούτα, Ανδρέα Γιωρκάτζιη και Ανδρέα Χαυγιαρά αντίστοιχα, τα οποία αφορούν εάν η επίδοση του κατηγορητηρίου έγινε νομότυπα ή όχι. Οι δικηγόροι των δύο κατηγορουμένων Ανδρέα Βγενόπουλου και Ευθύμιου Μπουλούτα θα απαντήσουν με γραπτές αγοράσεις στο επαρχιακό δικαστήριο Πάφου την ερχόμενη Δευτέρα στις 8:45 το πρωί.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συνωμοσία προς καταδολίευση, απάτη, δόλο και ανακριβείς δηλώσεις προς το σκοπό απόκτησης χρημάτων

            Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι επίσης η Λαϊκή Τράπεζα και η τότε διεύθυνση και διοίκηση της τράπεζας, οι Νεοκλής Λυσάνδρου, Χρίστος Στυλιανίδης, Παναγιώτης Κουννής και Κάλια Ευσταθίου και ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης.

Στους Χρίστο Στυλιανίδη, Παναγιώτη Κουνή και Κάλια Ευσταθίου επιδόθηκαν τα κατηγορητήρια και η ακρόαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις 16 Μαΐου. Το κατηγορητήριο ωστόσο δεν επιδόθηκε στον κ. Ορφανίδη.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συνωμοσία προς καταδολίευση, απάτη, δόλο και ανακριβείς δηλώσεις προς το σκοπό απόκτησης χρημάτων.

Την περασμένη Πέμπτη 18 Απριλίου οι δικηγόροι των κ. Βγενόπουλο και Μπουλούτα ήγειραν προδικαστική ένσταση υποστηρίζοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει επικυρώσει τη Συνθήκη του Σέγκεν, με βάση την οποία στα έγγραφα φαινόταν ότι είχε γίνει επίδοση των δύο κατηγορητηρίων.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του παραπονούμενου κ. Μαυρόσαββα υποστήριξε ότι η επίδοση έχει γίνει όχι με βάση τη Συνθήκη του Σέγκεν, αλλά με βάση σχετική διακρατική συμφωνία Ελλάδας και Κύπρου για τα θέματα αυτά.

Πληροφορίες: ΚΥΠΕ και Φιλελεύθερος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: